Activitati Rotary Marghita

PROIECTE DERULATE DE ROTARY CLUB MARGHITA (2004-2008)

• Proiectul „Un oras mai curat” (2004) – a fost primul proiect al Rotary Club Marghita, cand clubul era inca in faza incipienta de formare. Prin acest proiect s-a mentinut curatenia intr-un sector de strada din centrul orasului.
• Proiectul „O bucurie de Craciun” (din 2004 anual) – se repeta in fiecare an inainte de Craciun, cand rotarienii marghiteni impart cadouri familiilor nevoiase din oras.
• Proiectul „Minti deschise” (din 2004 periodic) – consta in organizarea periodica a unor conferinte si prezentari, care abordeaza diverse subiecte stiintifice, istorice, culturale, etc. Manifestarile sunt sustinute de membrii clubului sau de invitatii acestora.
• Proiectul „Floare de iris” (2005) – a identificat o zona din apropierea orasului unde creste floarea Iris Pseudacorus, zona care a fost curatata si semnalizata cu un panou, fiind declarata perimetru protejat.
• Proiectul „Ajutor pentru banateni” (2005) – o suma de 1000 USD a fost donata sinistratilor inundatiilor din anul 2005 din Banat.
• Proiectul „Gazon” (2005) – clubul a initiat schimbarea la fata a centrului orasului, prin primenirea spatiilor verzi. Arbustii  uscati au fost indepartati, iar terenul a fost nivelat si s-a insamantat iarba de gazon.
• Proiectul „Aer curat pentru Marghita” (din 2005 anual) – prilejuieste de doua ori pe an plantarea de copaci pe strazile orasului Marghita. in actiuni sunt angrenati copii si membrii Interact.
• Proiectul „Mediul in care traim” (2006) – a constat in efectuarea unor analize a apei menajere, solului si aerului din localitate, pentru stabilirea gradului de poluare, de radioactivitate, etc. Rezultatele au fost aduse la cunostinta populatiei prin presa, atragandu-se atentia asupra calitatii proaste a apei.
• Proiectul „Cultura pentru toti” (din 2006 anual) – consta in organizarea de concerte de muzica clasica, in general cu Cvartetul Varadinum din Oradea, adresate publicului larg din Marghita.
• Proiectul „Curatenie in padure” (2006) – a prilejuit curatarea albiei raului Bistra, in muntii de la Padurea Neagra, zona de agrement unde circuitul turistic este unul aglomerat. in actiune au fost angrenati si copii.
• Proiectul „Un zambet la spital” (2008) – in sectia de pediatrie a spitalului din Marghita au fost montate panouri cu personaje din desenele animate, iubite de copii. Suferinta copiilor bolnavi este astfel mai usor de trecut.
• Proiectul „Masina pentru copii” (2008) – este primul proiect Matching Grant si a fost derulat in parteneriat cu Rotary Club Boulder (Colorado, SUA). Consta in achizitionarea unui microbuz pentru transportul la scoala a copiilor cu deficiente locomotorii din zona Marghita. Valoarea totala a proiectului a fost de aproximativ 30.000 euro.
• Proiectul „Ajutor pentru maramureseni” (2008) – o masina plina cu alimente, haine, electrocasnice a fost dusa ca ajutor sinistratilor din satul Valea Viseului, comuna Bistra, judetul Maramures, grav afectati de inundatiile din vara anului 2008.
• Proiectul „Tabara pentru elevii nevoiasi” (2008-2009) – patru elevi de liceu, buni la invatatura, dar proveniti din familii sarace din Marghita, insotiti de un profesor, au participat la o taberele de vara organizate la Muntele Mic-jud. Caras Severin, in 2008 de Rotary Club Lugoj si la Valea Draganului-jud.Cluj in 2009 de Rotary Club Huedin.
• Proiectul „Sperante pentru viitor” (2008) – a fost initiata si sprijinita infiintarea Clubului Interact Marghita, care cuprinde elevi de 14-18 ani din Marghita. Clubul Interact a fost chartat cu ocazia Balului Rotary Marghita, care a avut loc in 22 noiembrie 2008.
• Proiectul „Balul Rotary” (2008) – organizarea unui bal de inalta tinuta, la care participa membrii Rotary Marghita si ai cluburilor prietene, precum si personalitati publice si oameni de afaceri din localitate. Balul are drept scop strangerea de fonduri pentru proiecte caritabile si este organizat in fiecare an. Prima editie a avut loc la 22 noiembrie 2008.
• Proiectul „Crosul Rotary”, prima editie, a fost organizat cu ocazia Zilelor Marghitei, septembrie 2009. Evenimentul s-a bucurat de o larga participare si se va organiza in continuare, anual in cadrul programului desfasurat cu ocazia zilelor orasului.
• Proiectul „Concert de caritate de Craciun” , organizat in luna Decembrie 2009, cu participarea cvartetului Varadinum din Oradea. La eveniment au participat atat iubitorii de muzica clasica cat si cei care au dorit sa sprijine Clubul Rotary Marghita in demersul sau de a strange bani pentru a oferi de Craciun pachete cu alimente unor familii sarace din Marghita.
• Proiectul „DARUIESTE UN ZAMBET!” a constat intr-o actiune de ajutorare a unui numar de sase copii proveniti din familii cu probleme sociale speciale. Copiii impreuna cu membrii Clubului Rotary, au facut impreuna cumparaturi pentru Craciun pentru familiile din care provin.
• Rotary Club Marghita are relatii deosebite de prietenie cu cluburile Rotary din strainatate. In anii 2004 si 2008 am primit mai multe vizite de la cluburi din Olanda, Anglia si Ungaria iar membrii Rotary Club Marghita au participat la activitati organizate de alte cluburi din strainatate.
• In luna mai 2008, o delegatie a cluburilor Rotary din Anglia a vizitat Romania. Printre cele cinci cluburi Rotary din Romania desemnate sa gazduiasca delegatia engleza s-a numarat si clubul din Marghita, care i-a gazduit pe oaspeti timp de patru zile.

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”rotarymarghita”]

CONCERT DE CRACIUN

ROTARY CLUB MARGHITA, ALATURI DE SINISTRATII MARAMURESENI

PROIECT CARITABIL DERULAT DE CLUB ROTARY MARGHITA