SE APROPIE TERMENUL SCADENT PENTRU PLATA IMPOZITELOR SI TAXELOR LOCALE 30.09.2017

detail_projects_plata_card_mying.roMultumim cetatenilor care au achitat integral impozitele si taxele locale pana la 31 martie si au beneficiat de bonificatie, procentul acestora fiind in jur de 50% din totalul contribuabililor persoane fizice si 40% din totalul contribuabililor persoane juridice.
Totodata, aducem la cunostinta persoanelor care au ales sa achite impozitele si taxele locale in doua rate egale ca se apropie data de 30 septembrie 2017, termenul scadent pentru plata celei de-a doua rate.
Avand in vedere ca ultima zi de plata este o zi nelucratoare, termenul scadent se prelungeste pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare, respectiv data de 02 octombrie 2017.

Plata se poate face:

  • in numerar sau cu cardul, direct la casieria unitatii noastre;
  • online pe site-ul marghita.ro, sectiunea plati online.

Recomandam cetatenilor sa achite la termenul mentionat impozitele/taxele datorate pentru: cladiri, teren, mijloace de transport pentru a evita plata majorarilor de intarziere .

Pentru neachitarea la termen a obligatiilor fiscale principale, incepand cu ziua imediat urmatoare se vor calcula majorari de intarziere in cuantum de 1% pe luna sau fractie de luna, pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Primaria Marghita aminteste contribuabililor ca impozitele si taxele locale se achita in ordinea vechimii, doar dupa plata amenzilor contraventionale.

Mentionam ca, in cazul persoanelor care datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, exceptand amenzi, iar suma platita nu este suficienta pentru achitarea tuturor datoriilor, se stinge obligatia fiscala pe care o indica contribuabilul, in urmatoarea ordine:

– obligatiile fiscale principale, apoi accesoriile, in ordinea vechimii;

– obligatiile cu scadente viitoare, la solicitarea debitorului.