COMUNICAT CU PRIVIRE LA CONSTRUCTIILE FARA AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE RESPECTIV NEINTABULATE

Dorim sa va aducem la cunostiinta faptul ca primaria Marghita, prin departamentul Urbanism, a demarat procedurile de verificare pe teren a constructiilor fara autorizatie de construire, implicit neintabulate. In acest sens va invitam la biroul Arhitect Sef, cu intentia de a va sprijini in obtinerea documentelor legale, usurand astfel acest procedeu pentru proprietarii constructiilor fara autorizatie.

Prezentarea d-voastra intr-un timp cat mai scurt, va poate absolvi, respectiv micsora penalitatile obligatorii aplicabile prin lege.

Valorile impozitabile sunt intr-o crestere accelerata, de la an la an, atat pentru taxe cat si pentru constructii, astfel ca, odata cu depasirea pe termen lung a intrarilor in legalitate, majorarile vor depasi major costurile de intabulare si vor atrage dupa sine penalitati calculate retroactiv.

Un alt considerent important pentru intrarea in legalitate, este faptul ca, necesitatea obtinerii pe viitor, a unui document care poate reprezenta: acord, adeverinta, autorizatie pentru construire, extindere, etajare, amenajari exterioare, imprejmuiri, racordurile si bransamente la utilitati, din partea Directiei Tehnice a primariei Marghita,  pentru constructiile neintabulate, nu vor mai fi dobandite, decat dupa intrarea in legalitate si intabularea constructiilor.

Va aducem la cunostiinta faptul ca se vor demara verficari pe teren pentru fiecare lucrare in parte, pentru a ne asigura de bunul mers al lucrurilor.

In prezent primaria Municipiului Marghita va asigura ca veti regasi sprijinul necesar in vederea intrarii in legalitate a constructiilor fara autorizatii de construire.