ASOCIATIA ECOLOGICA ”TREI COPACI” MARGHITA

Asociatia  Ecologica ”Trei Copaci” din Marghita este o organizatie independenta, neafiliata politic sau religios, non-profit, de protectie a mediului, infiintata in baza legilor din Romania in anul 2007.

Punem la dispozitia ONG-urilor un mijloc de a-si face cunoscute activitatile prin intermediul portalului Municipiului Marghita

Cei ce doresc sa se inscrie sunt rugati sa aduca:

1. Datele ONG (in format txt):

-numele ONG si persoana de contact

-adresa

-numar de telefon

-adresa de  email

-pagina web (daca e cazul)

-activitati

-orice alte informatii ce sunt considerate utile

2. Poze: 1-3 (in format jpg)

Observatii: INSCRIEREA ESTE GRATUITA


DATE DE CONTACT

Adresa: Str. I.L. Caragiale nr. 8, Marghita, jud. Bihor
tel/fax: 0259 362 337
e-mail: aetc_office@yahoo.com
Presedinte: Dan Iletr.cop1.1

Scop

• Asociatia  Ecologica ”Trei Copaci” din Marghita este o organizatie independenta, neafiliata politic sau religios, non-profit, de protectie a mediului, infiintata in baza legilor din Romania in anul 2007.
• Viziunea organizatiei este cea a unei lumi in care omenirea traieste in armonie cu natura, aducand in schimbul beneficiilor oferite de aceasta, contributia voluntara a fiecarei persoane in protejarea si ocrotirea valorilor naturale, ca baza a unui mediu de trai mai bun, mai sanatos si mai frumos.
tr.cop.2.1• Misiunea noastra este de a contribui la dezvoltarea durabila a regiunii in care traim, astfel incat generatiile viitoare sa se poata bucura de aceleasi beneficii oferite de natura.
• Pastrarea valorilor actuale inseamna pentru noi ocrotirea patrimoniului natural, conservarea biodiversitatii si dezvoltarea constiintei ecologice a locuitorilor, alaturi de cresterea angajamentului acestora in actiunile de protectie si conservare.
• Actionam pentru conservarea biodiversitatii, imbunatatirea managementului naturii, reducerea poluarii si minimalizarea efectelor acesteia, imbunatatirea sanatatii mediului si a sanatatii publice, educatie ecologica pentru dezvoltarea uneitr.cop.3.1 atitudini responsabile referitoare la problematica mediului inconjurator, dezvoltarea constiintei ecologice a copiilor si tinerilor, promovarea solutiilor de folosire adecvata a energiei.
• Numele asociatiei vine de la Padurea ”Trei Copaci”, aflata in imediata apropiere a orasului Marghita.

Activitati

• Actiune de colectare a deseurilor de hartie, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, 5 iunie; difuzarea de fluturasi de constientizare cu privire la problemele ecologice locale.
• Activitate de curatenie in parcurile orasului Marghita, in colaborare cu elevii Scolii cu clasele I-VIII, pentru a se marca

tr.cop.4.1Ziua Internationala a Mediului; discutii cu copii pe aceasta tema.
• Salubrizarea spatiilor verzi din Marghita, impreuna cu elevii din clasele a III-a si a IV-a, care au primit diploma ”Micul Ecologist”, cu ocazia Zilei Mondiale a Curateniei, 23 septembrie.
• Organizarea simpozionului ”Flora si fauna in zona Marghita”, activitate cuprinsa in programul Zilelor Marghitei, editia 2007.
• Concurs de orientare turistica pentru copii, la Padurea Trei Copaci, in colaborare cu Scoala cu clasele I-VIII, activitate cuprinsa in programul Zilelor Marghitei.
• Concursuri de proiecte si fotografii sub genericul ”Omul si apa”, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, 22 martie, in parteneriat cu Colegiul National ”Octavian Goga”.tr.cop.5.1
• Educatie ecologica pe intelesul copiilor, la gradinitele din oras, despre importanta apei in natura, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, 22 martie.
• Proiectii de filme documentare cu teme ecologice, adresate publicului larg, urmate de dezbateri.
• Constientizarea populatiei orasului asupra problemelor ecologice, prin distribuirea de fluturasi si pliante informative