ASOCIAȚIA ANSAMBLUL FOLCLORIC ,,FLOAREA BARCĂULUI”

Cei ce doresc sa se inscrie sunt rugati sa aduca:

1. Datele ONG (in format txt):

-numele ONG: ASOCIAȚIA ANSAMBLUL FOLCLORIC ,,FLOAREA BARCĂULUI”

-persoana de contact: DUCA VICTOR SERGIU – 0753 431 040

DUCA MĂDĂLINA – 0747 862 536

-adresa: Jud. BIHOR, Mun. MARGHITA, Str. BARTOK BELA, Nr. 30

-adresa de email: ansamblulfloareabarcaului@yahoo.com

-pagina web (daca e cazul)

-activitati: ARTELE SPECTACOLULUI – DANSURI ȘI MUZICĂ POPULARĂ

-orice alte informatii ce sunt considerate utile

Din dragostea și pasiunea pentru dans, tradiții și obiceiuri de pe Valea Barcăului, în anul 2014 am înființat acest ansamblu care a reușit să se remarce de-a lungul timpului prin actele artistice desfășurate și prin dragostea cu care duce tradiția mai departe.

Am reușit să aducem lângă noi copii și tineri cu dragoste pentru folclor și tradiții. I-am făcut pe toți să înțeleagă, de la început, faptul că acest ansamblu are să devină mai mult decât un grup, mai mult decât o imagine a unui oraș si mai mult decât o formațiune culturală, avea să devină o adevărată ,,familie”. Am vrut să ne însușim acest concept de la început deoarece aceasta a fost dorința noastră, de a le oferi acestor tineri un loc unde să fie cu adevărat apreciați, susținuți și fericiți asemenea unei familii. Desigur că la baza tuturor acestor legături a stat respectul, munca și seriozitatea pe care cu toții ni le însușim.

În tot acest timp am participat la numeroase spectacole și festivaluri, atât în județ, cât și în țară, dar și internațional, obținând rezultate remarcanile, printre care putem aminti:

*Locul I și premiul de onoare al juriului la Festivalul județean de ,,Obiceiuri și tradiții” de la Beiuș 2016

*Locul II la Festivalul național ,,Cântec joc și voie bună” de la Moneasa jud. Arad 2016

*Locul II la festivalul național ,,Joc și cântec în Ardeal” de la Târgul Mureș 2016 *Laureați ai Galei ,,Vetre Folclorice Bihor” 2016

*Invitați de onoare la Arcul de Triumf la manifestarea de Ziua Națională a României *Trofeul Festivalului județean de ,,Obiceiuri și tradiții” de la Beiuș 2018,

*Trofeul Festivalului de ,,Obiceiuri și tradiții de Craciun și Anul Nou” de la Oradea 2018

*Participarea la festivalul internațional de dans din localitatea Herceg Novi din Muntenegru

*Invitați la Festivalul Vinului, Festivalul Mustului, Festivalul Pălincii, Festivalul Viorii cu goarnă, Târgul meșterilor populari, Târgul de la Vama sării, Targul de fete de pe Muntele Găina și multe alte spectacole și programe desfășurate la diferite petreceri private și evenimente importante.

În portofoliul coregrafic am reușit să adunăm până în prezent șase coregrafi atât din zona Bihorului – ,,Suită de dansuri de pe Valea Barcăului”, ,,Suită de dansuri de pe Valea Crișului” și un dans specific pentru nuntă, cât și din alte zone cum este zona Oașului și zona Bistriței dar am realizat și o coregrafie specifică etniei Rrome.

Cei care ne bucură prin melodiile care le interpreteză sunt membrii și colaboratorii noștri care îmbogățesc programele noastre culturale și anume Emilia Borza Șugar, Mădălina Tegzeș, Iulia Buboiu, Cipriana Pătălău, Vasilică Szentmikloși, Cătălin Lazăr și Ionuț Naghi.

  În prezent, ansamblul nostru are în componență aproximativ cincizeci de membri și colaboratori care fac tot posibilul ca tradiția și cultura noastră românească să meargă mai departe.