A Margittai polgármesteri hivatal a fűtési támogatással kapcsolatban közli:

Azok esetében, akik gázzal, szilárd tüzelőanyaggal, elektromos áram felhasználásával fűtenek a támogatás idén is jár, ha az egy főre jutó átlagos havi nettó jövedelem nem haladja meg a szokásos 615 lej/főt. Mindegyik esetben a támogatást kérvényezni kell, ezekhez kell csatolni a jövedelemigazolásokat. Az átlagos havi nettó jövedelem kiszámolásánál alapul veszik az összes nettó jövedelmet, amit a családtagok/személy szereztek/szerzett a kérvényezés előtti hónapban. Továbbá számításba veszik az birtokolt javakat is, egyes vagyontárgyak (földek, állatok és/vagy növények) birtoklása esetén nem kaphatnak támogatást. Ha az állatok és növények évi nettó termelési értéke meghaladja az 1000 eurót (egyedülálló személy) vagy a 2500 eurót (családok), akkor nem kapható támogatás. A novembertől érvényes támogatást október 25-től november 15-ig kell kérvényezni, (október 10-től lesznek a kérvenyek elérhetök!) a szükséges iratokkal együtt a polgármesteri hivatalnál.

A támogatás kritériumrendszere nem módosult. A gépkocsi tulajdonosoknak jó tudni, hogy a 10 évnél fiatalabb járművel rendelkezőknek, adóhivatali vizummal; azoknak, akiknek két autó van a tulajdonukban, nem jár a támogatás.

földtulajdonosoknak pontosan meg kell jelölniük az űrlapon, hogy mekkora terület van a birtokukban, azt miként hasznosították, földhivatali vizummal.

Nem lehet nulla jövedelemről nyilatkozni!

A támogatás márciusig folyamatosan igényelhető, tehát aki első körben nem tudta benyújtani az igénylését, következő hónapban megteheti. A változásokat öt napon belül jelezni kell, a mulasztást a törvény bünteti.

Szükséges iratok: személyi igazolvány másolata, 14 éven aluliak esetében keresztlevél-másolat. A lakcím meg kell egyezzen azzal címmel, ahová kérik a pótlékot, birtoklappal ill. adás-vételi vagy más, esettöl függö- szerzödéssel bizonyitandó; jövedelmet igazoló irat: fizetési igazolás (étkezési jegyekkel), nyugdíjszelvény, családi pótlékról szóló papír, munkanélküli segély szelvénye, szociális segélyt igazoló papír, jövedelemigazolás, gáz ill. áram számla,  iskolázottsági bizonyítvány, autótörzskönyv, sines dosszié.

Más városban élő egyetemisták polgármesteri hivatal által kibocsátott igazolással kell bizonyítsák, hogy ahol laknak, ott nem igényelték a pótlékot, csak úgy kaphatnak itthon.