KÖZLÖNY

Margitta munícipium polgármestere kéri, hogy tartsák be a következő ajánlásokat a felelős társadalmi magatartásról a Koronavírus terjedésének megelőzésében ( COVID-19)
Védekezzen, kerülje a közvetlen érintkezést!
• Kerülje a zsúfolt területeket, ahol ki vannak téve közvetlen kapcsolatnak vagy érintkezésbe kerülnek nagy számú emberekkel.
Tartsa távol a gyermekeket a játszóterektől, ahol nagyszámú gyermekek érintkeznek közös felületekkel.
Korlátozza a közvetlen kapcsolatot másokkal, kivéve a saját családját, olyan gesztusok révén, mint például: mellőzék a kézfogást, ölelést, arc-, vagy kézcsókot, az arc érintését a kezekkel.
Kerülje más emberek által gyakran érintett felületeket, például kilincs, fogantyúk, liftgombok érintését.
Tartsa a 1,5 méter távolságot.
Korlátozza a bankjegyek és érmék használatát, használja a kártyával való fizetést.
Kerülje az érintkezést idősekkel (több mint 65 éves korban) és az alacsony immunitással rendelkező emberekkel a zsúfolt területeken.
Tájékoztassa a hatóságokat minden olyan esetről, amelyről tudomása van, hogy kapcsolatba kerülhetett olyan személlyel, aki az új Koronavírussal fertőződött meg, vagy egy érintett országból (vörös vagy sárga terület) érkezett a következő telefonszámokon: Rendőrség: 0259-362-157, Bihar megyei Egészségügyi vezetőség(DSP)-0259-418-639
Maradjon otthon, ha influenza vagy megfázás tünetei vannak (köhögés, láz, légszomj), NE menjen a sürgősségi osztályokra.
Ha karanténban van szigorúan kövesse a a hatóságok ajánlásait, NE hagyja el otthonát semmilyen módon a 14 nap alatt, ne fogadjon látogatókat, vagy szoros kapcsolatba ne kerüljön olyan személyekkel, akik az Ön számára élelmiszereket hoznak.