KÖZELEDIK A HELYI ADÓK ÉS ILLETÉKEK BEFIZETÉSÉNEK HATÁRIDEJE 2021.09.30

Köszönjük azon állampolgároknak, akik befizették a helyi adókat és illetékeket, így részesülve a kedvezményben, 2021 március 31-ig, valamint azoknak is köszönjük, akik március 31-e után fizették be.

Ugyanakkor tájékoztatjuk azon állampolgárokat, akik úgy döntöttek, hogy 2 részletben fizetik ki az adót és illetékeket, hogy közeledik 2021 szeptember 30, befizetési határideje a 2-ik részletnek, összhangban a 2015/227-es Törvény előírásaival, amely az Adótörvényre vonatkozik, későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel.

Az adó és illetékek fizetése a következő módon lehetséges:

  • készpénzben vagy banki kártyával, a Polgármesteri Hivatal pénztárjánál;
  • Online, a marghita.ro oldalon, az online fizetések résznél;
  • banki fizetés eszközökkel, a kincstári számlákon.

Ajánljuk kedves állampolgároknak, hogy fizessék be a járművükre, épületekre, területekre, stb. kirótt adót és illetéket, hogy elkerüljék az illeték felhalmozását és a késedelmi kamat törlesztését.

Abban az esetben ha a fő adóügyi kötelezettségek nem kerülnek időben befizetésre, kezdve azonnal a következő nappal, 1%-os kamatot számítanak havonta vagy hónap töredékre, egészen addig, míg az összeg ki nem lesz egyenlítve.

A Margittai municípium Polgármesteri Hivatala emlékezteti, hogy a helyi adók és illetéket csak a szabálysértési bírságok befizetése után lehet kifizetni.

Megemlítjük, hogy azon állampolgárokat, akiket többféle adókötelezettség terhel, kivéve  a bírságokat és amennyiben az összeg nem elég minden kötelezettség kifizetésére, az adófizető polgár jelöli meg a kifizetés sorrendjét a következő módon:

  • a fő adózási kötelezettségeket majd a kiegészítőket, idősorrendben;
  • a jövőben esedékes pénzügyi kötelezettséget, a törlesztő igényére.