KÖZLEMÈNY ENGEDÈLY ÈS TELEKKÖNYV NÈLKÜLI ÈPÜLETEKRŐL

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a margittai Polgármesteri Hivatal a városrendezési osztályán keresztül megkezdte az építési engedély nélküli, be nem jegyzett épületek helyszíni ellenőrzését. E tekintetben meghívjuk Önöket a főépítészi irodába, azzal a szándékkal, hogy segítsünk Önöknek a jogi iratok beszerzésében, megkönnyítve ezzel az engedély nélküli épületek tulajdonosai számára ezt az eljárást.

Az Önök minél rövidebb időn belüli jelentkezése, felmentheti Önöket, illetve csökkentheti a törvény által előírt kötelező büntetéseket.

Az adóköteles értékek évről évre gyorsított növekedést mutatnak mind az adók, mind az épületek esetében, így a jogi bejegyzések hosszú távú megelőzése után a növekedés meghaladja a nyilvántartásba vétel nagy költségeit, és visszamenőlegesen kiszámított büntetéseket von maga után.

Egy másik fontos szempont a törvényességbe való belépéshez az a tény, hogy a jövőben a be nem jegyzett épületek esetében  szükség lesz olyan iratok beszerzésére a margittai Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályától, amely a következőket jelentheti: megállapodás, tanúsítvány, engedély az építésre, bővítésre, emeletre, külső elrendezésre, burkolatokra, közművekhez való csatlakozásra, mindezek kiadására csak az épületek jogszerű bejegyzése és nyilvántartásba vétele után kerül sor.

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy minden egyes munka során helyszíni ellenőrzéseket fogunk végezni annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a dolgok jól mennek.

Jelenleg a margittai Polgármesteri Hivatal biztosítja Önöket arról, hogy megtalálja a szükséges támogatást ahhoz, hogy az építési engedélyek nélküli építkezések törvényes keretbe lépjenek.