Marko Bela

marko belaMarko Bela s-a nascut la 8 septembrie 1951, la Targu Secuiesc. A urmat studiile Facultatii de Filologie, sectia maghiara-franceza din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca.

Marko Bela s-a nascut la 8 septembrie 1951, la Targu Secuiesc. A urmat studiile Facultatii de Filologie, sectia maghiara-franceza din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca.

Domnul Marko Bela in prezent este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, al Uniunii Scriitorilor din Ungaria, secretar general al Grupului P.E.N. al Scriitorilor Maghiari din Romania. Din anul 1974 pana in prezent a publicat 18 volume de poezii in limba maghiara, un manual de literatura maghiara pentru clasa a XI-a, 2 volume de eseuri si analiza literara in limba maghiara, 3 volume de studii si discursuri politice in limba maghiara, traduceri in limba maghiara ale unor piese de Lucian Blaga si Radu Stanca.

Domnul Marko Bela s-a implicat si in viata culturala a municipiului Marghita. Niciodata nu a refuzat invitatiile la manifestarile culturale a localitatii si a sustinut discursuri literare remarcabile la evenimentele culturale ale orasului la care s-a prezentat. Este de remarcat faptul, ca in masura posibilitatilor ministrul de stat nu a neglijat a promova in Parlamentul Romaniei interesele municipale, sustinand importanta realizarii unor investitii care contribuie atat la dezvoltarea economica cat si la dezvoltarea spirituala a localitatii.