Közeledik a helyi adók és illetékek kifizetési határideje, 30.09.2017

detail_projects_plata_card_mying.roKöszönetet mondunk azoknak a polgároknak, akik március 31-ig teljes mértékben kifizették a helyi adókat és illetékeket, a kedvezményezetteknek 50%-a volt a magánszemélyek és 40%-a volt jogi személyek.

Ugyanakkor tudatjuk azokat a polgárokat, akik úgy döntöttek, hogy két egyenlő részletben fizetik a helyi adókat és illetékeket, hogy közeledik a 2017 szeptember 30.-i második részlet kifizetésének határideje.

Figyelembe véve, hogy az utolsó fizetési nap munkanap a határidő meg lett hosszabbítva a következő munkanappal, ami 2017 október 02.

A fizetés történhet:

  • Készpénzben vagy kártyával,közvetlenül a pénztárban
  • Online, a marghita.ro honlapon online fizetés menüpont alatt

Javasoljuk, az állampolgárok fizessék be a meghatározott időre az esedékes járulékokat, hogy elkerüljék a késedelmi illetéket

A havi 1%-os- késedelmi illetéket, a határidő letelte után a következő naptól a kifizetés napjáig kiszámítjuk.

A hivatal emlékezteti a polgárokat, hogy úgy az adót, mint a helybeli béreket nem lehet fizetni csak a szabálysértési bírság megfizetése után.

Megemlítjük, hogy azon személyek esetében, akiknek többfajta pénzügyi kötelezettsége van( nem büntetés jellegűek) és az összeg nem elegengő a teljes kifizetésre, a kifizetés sorrendjét az adófizető polgár állapítja meg.