W.E.L.CO.M.E.

welcome

My beautiful pictureOLYMPUS DIGITAL CAMERAnovigrad

 

WELCOME-Apa- element de legatura intre orase, posibilitate de apropiere a cetatenilor Europei – este un proiect care vizeaza dezbaterea, constientizarea si promovarea elementului apa, cu accent pe gestionarea durabila a acesteia, in scopul de a imbunatati viata cetatenilor si a comunitatii in care traiesc zi de zi.

WELCOME isi propune cooperarea intre autoritatile locale si organizatiile societatii civile la nivel local, conducând la promovarea multiplicarii actiunilor in domeniul cetateniei active.

Proiectul prezinta un set de activitati care acorda cetatenilor sansa de a interactiona si le ofera acestora ocazia de a “lucra” impreuna spre un scop comun. Obiectivul principal al evenimentelor organizate in cadrul proiectului este de a creste gradul de constientizare a necesitatii utilizarii durabile a apei in toate dimensiunile sale.

WELCOME implica parteneri din sase tari diferite si anume orase aflate in legatura unele cu altele si anume:

Italia: Sacile, Brugnera, Porcia, Fontanafredda, Caneva

Franta: La Reole

Croatia: Novigrad-Cittanova

Ungaria: Berettyoujfalu

Austria: Spittal an der Drau

Romania: Marghita

WELCOME este un proiect finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului Europa pentru cetateni, actiunea 1, Masura 1.2. Proiectul se desfasoara in perioada ianuarie 2011-septembrie 2012.

Activitatile au prevazut trei schimburi de experienta intre cetatenii acestor comunitati. Acestea au avut loc in Italia, Ungaria si Croatia .

In cadrul celor trei intalniri au fost prezentate realizarile comunitatilor cu privire la tema proiectului, apa. Au fost analizate posibilitatile de colaborare si schimb de experienta intre toti actorii comunitatilor participante.

Finalitatea proiectului a constat in semnarea unui un memorandum- “Memorandum of Understanding” valabil pe o perioada de 3 ani, prin care acestia se angajeaza sa dezvolte o colaborare intre comunitatile locale.Acest lucru se va putea realiza prin implicarea cetatenilor si societatii cilvile. Memorandumul prevede continuarea activitatilor proiectului prin noi intalniri intre parteneri, schimburi de idei, parteneriate si realizarea unor noi proiecte comune..