Capitala europeană a culturii

În urma Deciziei UE nr. 445 din 2014, Comisia Europeană a deschis cererea de manifestare a interesului pentru a înființa o bază de date a unui grup de experți pentru acțiunea „Capitală europeană a culturii”.

Sunt invitați să-și depună candidatura persoane cu experiență relevantă (de preferat, mai mult de 8 ani) în activități ale sectorului cultural și creativ, inclusiv în dezvoltarea de inițiative sau strategii culturale urbane, dar și în acțiuni legate de capitalele culturale europene sau evenimente internaționale similare (de  preferat, mai mult de 5 ani).

Sunt avute în vedere, în special, următoarele sectoare culturale: patrimoniul cultural, arhitectură, creație literară, artele vizuale, artele spectacolului și audiovizualul.

Cei interesați își pot depune candidatura doar în format electronic. Aceasta trebuie însoțită de un CV, iar pentru completarea formularului este necesară utilizarea limbii engleze. Formularul este disponibil la următorul link: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/pool-of-experts.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 30 septembrie 2027.

Mai multe informații regăsiți accesând următoarele link-uri:

https://ec.europa.eu/culture/calls/call-expressions-interest-establish-pool-experts-panel-european-capital-culture-action-0

și

https://ec.europa.eu/culture/sites/default/files/2021-05/eac-a03-2021-call-for-experts.pdf

De asemenea, pentru informații suplimentare privind acest apel puteți trimite un mesaj la adresa de email: [email protected] sau îl puteți contacta pe Reprezentantul AMR la Bruxelles, dl. Silviu Iubitu, email: [email protected].