CONSILIERE BIBLIOTECONOMICA : COMUNICAREA INSTITUTIONALA CU AUTORITATILE LOCALE

CONSILIERE BIBLIOTECONOMICA : COMUNICAREA INSTITUTIONALA CU AUTORITATILE LOCALE

  My beautiful pictureLa initiativa BIBLIOTECII JUDEȚENE – GHEORGHE ȘINCAI –  Oradea Bihor,miercuri 06 februarie 2008 , s-a desfașurat la sediul Bibliotecii Municipale  -IOAN MUNTEANU –  din Marghita intalnirea de specialitate a bibliotecarilor orasenesti si comunali din zona, cu participarea autoritatii locale si reprezentanti ai institutiilor de cultura si invatamant din oras.
Activitatea profesionala avand ca tema : – Comunicarea cu administratia locala imagine a bibliotecii in comunitate –a fost coordonata de reprezentantii Bibliotecii Judetene, d- na Delia Pantea – bibliotecar metodist si dl. Dr.ing.Vasile Deac,expert in conservarea colectiilor de biblioteca.Din partea administratiei locale a participat dl. Primar Pocsaly My beautiful pictureZoltan care a impartasit ideile si sugestiile reprezentantilor bibliotecii privind rolul si locul pe care aceasta il are in cadrul comunitatii.
Lucrarea prezentata de dl.dr. Vasile Deac intitulata – Investigatii privind starea de conservare a colectiilor infodocumentare din biblioteci si arhive , a fost insotita de discutii eficiente cu dorinta de aplicare concreta la fondul de documente, a spatiilor de depozitare si a utilizatorilor si personalului din biblioteci.
S-a continuat cu prezentarea si prelucrarea de catre d-na Delia Pantea a temei anuntate cuprinzand tipuri de comunicare scrisa si orala dintre My beautiful picturebiblioteca si autoritatea locala, tipuri de documente redactate  de biblioteca  in relatia cu institutiile locale.
In final , discutiile si relatarile celor prezenti la consfatuire au evidentiat atat aspectele negative cu care se confrunta bibliotecile, precum si dorinta si necesitatea acordarii unei atentii sporite din partea autoritatii locale atat a actului de cultura cat si a bibliotecilor publice.