BIBLIONET – Caracteristici si posibilitati de aplicare in Biblioteca Municipala Marghita

My beautiful pictureInvestitia in biblioteci este o investitie in educatie si in invatare pe tot parcursul vietii. Bibliotecile se numara printre serviciile publice cele mai eficiente, servind mai bine de 2/3 din populatie. Bibliotecile publice constituie o afacere profitabila. La nivel local costul pentru contribuabil in vederea accesului la aceasta larga gama de resurse ale bibliotecii publice este gratuit.
Competitia deschisa bibliotecilor din Romania organizata de asociatia fondata de BILL  si MELINDA GATES va ajuta bibliotecile sa asigure serviciMy beautiful picturei in comunitatile locale sub forma unui parteneriat intre IREX, ASOCIAȚIA  NAȚIONALA A BIBLIOTECARILOR  si Bibliotecilor  Publice din Romania, autoritatile locale si bibliotecile din tara.
Programul Biblionet- Lumea in biblioteca mea are ca scop principal acela de a genera in randul bibliotecilor  idei noi si unice, de a integra noile tehnologii in comunitatile locale prin  intermediul  ei, de a ne incuraja sa iesim in intampinarea comunitatii si sa actionam pentru a le servi interesele si satisface nevoile. BIBLIONETUL  incurajeaza implicarea Bibliotecii in utilizarea noilor tehnologii prin diseminarea de idei noi, servicii si produse realizate in comunitate, cu comunitatea si pentru comunitatea pe care o serveste, avand ca baza  calculatorul si informatia prin programele internetului.
My beautiful pictureBiblioteca publica prin faptul ca are un program flexibil adaptat cerintelor este deschisa intregii comunitati si este cea mai potrivita institutie pentru a fi punctul central de informare al tuturor locuitorilor.
Programul BIBLIONET – LUMEA IN BIBLIOTECA MEA  pe care l-am castigat  alaturi de Biblioteca Judeteana  Oradea- este un program pe termen de 5 ani, care va facilita utilizatorilor Bibliotecii – prin cele 6 calculatoare si echipamente din dotare primite gratuit – accesul la informatie atat printr-o buna pregatire a bibliotecarilor in domeniile noilor tehnologii cat si prin promovarea  valorilor bibliotecii care sa raspunda nevoilor in schimbare in domeniul educatiei, pietei muncii, sanatatii, dezvoltarii economice, culturale si locale.My beautiful picture
In timp, Biblioteca si bibliotecarii care vor oferi servicii de calitate, vor deveni unul din cele mai importante surse de informatii ale comunitatii, interfata intre populatie si tehnologia comunicatiilor – inclusiv de cursuri de utilizare a computerului si a bazelor de date de pe internet.
Pentru buna functionare a Programului, Consiliul local al municipiului Marghita a emis un proiect de hotarari acceptand sustinerea lui prin asigurarea conditiilor impuse de catre initiatorii si finantatorii programului.
Efectele internetului in Biblioteca sunt evidente, utilizatorii bibliotecii avand deschise noi perspective in materie de educatie  oferindu-le accesul la documentare, la cunoastere si informare rapida.